Slika=hiljadu rijeci

Ja sam osoba koja izbjegava konflikte. Zaista izbjegava konflikte. I kad se naljutim, a rijetko se ljutim, znaci da se nakupilo svega u mojoj glavi. I onda jednostavno prekinem kontakt. Tako mi je lakse, nego da se naduravam i raspredam. Jeste da poslije meni bude tesko, jeste da preispitujem odluke, ali ostajem cvrsto pri tome da kad kap prelije casu da je gotovo. Ma koliko meni neko bio drag.

Ali ima vec poduze, vise je kapi prelilo casu a nikako da odustanem. I dugo to vec traje. Vezujem se za ljude i previse, mozda je zbog toga. A za nju sam se vezala. Mozda i previse. Jer, bila je tu, uz moje sretne ali i nesretne dane. Prihvatila je mene kao mene. I uzajamno je. Znam da jeste. Jer ja se svemu predajem u potpunosti. Ali od nje ne odustajem. I znam da sam prijateljicu izgubila jos prije godinu i nesto zbog malih bubica druge/drugih osoba. I nije mi bilo bitno. gurala sam se da ostanem tu. Borim se da ona ne izgubi mene.

I danas, odem na kafu kod nje. trebale mi neke stvari i et da je vidim. I ulazim u dnevni boravak, sjedam na “moje” mjesto u tom boravku i cekam da napravi kafu. I okrenem se i vidim uokvirenu sliku prijateljica. Ali mene nema. I ne znam, cudan je osjecaj kad vidis da nema mjesta na toj slici. I ako je slika nastala na dogadjaju na kojem ja nisam bila.

Ali, bas ta uokvirena slika govori 1000 rijeci.

jagoda86
Tvrdoglava, uporna, predana onome sto radim, teski optimista , mozemo reci i ambiciozna, volim se smijati, imam petlju za neke stvari i volim sitnice. Budući pedijatar i majka ni manje ni više već troje djece, osim ako me dva puta ne potrefe blizanci :)

Komentariši